/Adatvédelem és cookie szabályzat
Adatvédelem és cookie szabályzat2018-09-26T12:40:27+00:00

Sütik (Cookie-k)

Személyes adatainak védelme rendkívül fontos számunkra. Weboldalunkat alapvetően személyes adatok hátrahagyása nélkül látogathatja meg. Az Ön adatainak feldolgozására csak törvényes keretek között, illetve az Ön hozzájárulásával kerülhet sor. A törvényileg engedélyezett és az Ön hozzájárulásával történő adatfeldolgozáson kívül kizárólag anonimizált, személyes vonatkozással nem rendelkező adatokat dolgozunk fel statisztikai célokra, internetes megjelenésünk folyamatos fejlesztése érdekében.

Webszerverünk automatikusan tárolja az Ön böngészője által számunkra küldött kiszolgáló naplófájl információkat. Ezek az információk a webböngésző típusának és verziójának, a használt operációs rendszer, az előzőleg meglátogatott oldal, a hozzáférést kérelmező számítógép IP-címének, valamint a kiszolgálóhoz való kapcsolódás időpontjának adatait tartalmazzák. Ezek az adatok általunk nem rendelhetők konkrét személyekhez. Nem kerül sor az ilyen információk más adatforrásokkal való egyesítésére, az adatok rövid időn belül automatikusan törlődnek. Az ennek során nyert adatokat kizárólag statisztikai célokra használjuk annak érdekében, hogy még jobbá tegyük weboldalunk használatát; anélkül, hogy az adatok Önre visszavezethetők lennének.

Internetes oldalainkon úgynevezett sütik (cookie) is alkalmazásra kerülnek. Ezek olyan szöveges fájlok, melyek az Ön számítógépén tárolódnak, és az Ön böngészőjét segítik az internetes oldalunkon való könnyebb navigálásban. Az általunk használt legtöbb süti úgynevezett „munkamenet-cookie”. Ezek a fájlok weboldalunk elhagyását követően automatikusan törlődnek. Webböngészőjének megfelelő beállításával általánosan letilthatja az ilyen sütifájlok tárolását a számítógépén. Ebben az esetben azonban korlátozott lehet navigációs képessége weboldalunkon.

Cookie-k (sütik) kezelése

1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 20. § (4) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

2. Az adatkezelés hozzájáruláson alapul. A „biztonsági cookie-k” használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.

3. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: dátumok, időpontok

4. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.

5. Az adatkezelés célja: a weboldalt látogatók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése és nyomon követése.

6. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a különböző cookie-k esetén az alábbiak szerint alakul:
– PHP session cookie: A böngésző bezárásával törlődik.
– CSRF vedelem cookie: A munkamenet végén törlődik.

7. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

8. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

9. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás.

10. A weboldal látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri a szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads

GDPR

Weboldalunkat látogatók személyes adatokat abban az esetben hagynak nekünk hátra, amikor a különböző lapokon az emailküldő formákat használják.
Az önkéntesen megadott nevet, telefonszámot és emailcímet a vállalkozás rögzíti annak céljából, hogy kommunikálni tudjon az adott érdeklődővel a későbbiek során.
Az érdekeltség időtartama után vagy külön kérelemre a vállalkozás törli a személyes adatokat.
Kérelmet az alábbi címre kell postázni: 6000 Kecskemét, Felsőcsalános 22./c, vagy emailcímre küldeni: horvathbence@busabt.hu.
További adatkezelési kérdések esetén a központi telefonszámon érdeklődjön. 06-76/703-215.