Project Description


SORKÖZKULTIVÁTOROK – MŰTRÁGYASZÓRÓK

ADATOK
REFERENCIÁK
ÁJÁNLATKÉRÉS
  • sorközművelő kultivátor alacsony Big Bag tartály
  • sorközművelő kultivátor Big Bag tartály
  • sorközművelő kultivátor 12 soros
  • sorközművelő kultivátor 8 soros
  • sorközművelő kultivátor folyékony műtrágyaszóró

A kultivátorok felszerelhetők rozsdamentes acélból készült műtrágya- illetve granulátumszóró berendezésekkel. Folyékony műtrágya kijuttatására tárcsás csoroszlyás injektort alkalmazhatunk. Az injektor hagyományos permetező fúvókákkal felszerelve könnyen átalakítható sávos vegyszerezéshez, vagy lombtrágya kijuttatáshoz.

Műtrágya- illetve granulátumszóró berendezések

Alacsony tartály
350 Kg névleges befogadóképességű rozsdamentes acélból készült tartály. Az alacsony perem magasság révén kézi műtrágya utántöltés esetén nem kell olyan magasra emelni a terhet. Kisebb kultivátorokhoz elérhető 300 kg befogadóképességű tartály melyen 1-5 adagolóelem helyezhető el.

BIG-BAG tartály
1 t névleges befogadóképességű, rozsdamentes acélból készült tartály. Gyorsan és egyszerűen tölthető, nagy terület teljesítményt tesz lehetővé.

Alap hajtás
Alap kivitelben a műtrágya adagolót a járókerékről ékszíj segítségével hajtjuk. Ez a megoldás a lánchajtásokhoz képest kevesebb karbantartást igényel, kevésbé sérülékeny, egyszerűbben és olcsóbban cserélhető. A kis terhelés miatt elenyésző a slip-hatás.

Elektromos hajtás
Opcionálisan rendelhető elektromos hajtómű a műtrágyaszóróhoz, mely az adagolt mennyiség menet közbeni állítását teszi lehetővé.

Tárcsás csoroszlyás injektor

Folyékony műtrágya kijuttatására tárcsás csoroszlyás injektort alkalmazhatunk, így érhető el, hogy a folyadék megfelelő mélységbe kerülve ne párologjon el azonnal. A műtrágya szakszerű kijuttatásához különböző gépkapcsolatokat kínálunk kultivátorokhoz.

Amennyiben a cél az egy egységben kezelhető, hátul függesztett munkagép használata, úgy a kultivátor és az erőgép közé helyezzük a csoroszlyákat. Ez esetben kompakt szerkezetben a terhelés a kapák és az injektorok közt oszlik meg. Hátránya, hogy a hátrébb kerülő kultivátor pontatlanabbul dolgozik, valamint szállításkor is nehézséget okoz a hátrébb került súlypont.

Frontfüggesztéssel ellátott erőgép esetén lehetséges külön szedni a funkciókat, elöl függesztett kultivátor után húzható hátul injektor a tartállyal, vagy fordított helyzetben elöl kijuttatva a folyadékot hátra kerülhet egy hagyományos kultivátor folyadék tartállyal. Véleményünk szerint ez utóbbi a legszakszerűbb, ráadásul igény esetén külön menetben is használható mindkét elem.

Munkagépeink, jelenleg, egy vagy két 660 l térfogatú tartállyal szerelhetők fel.
A folyadék továbbításhoz, igény szerint, használható 1-2 elektromos szivattyú, kardán hajtású szivattyú, vagy hidromotor hajtású szivattyú is. A kijuttatást GPS alapú vezérlő szabályozza, így a kijuttatás területarányos, a dózis gombnyomásra a fülkéből változtatható.

A nagy átmérőjű csoroszlyák terhelése és munkamélysége állítható, így különböző talajokon is jól működik. A munkagéppel széles dózis- és sebességtartományban juttatható ki folyadék. (40-300 l/Ha; 3-20 Km/h) A munkagép hagyományos permetező fúvókákkal könnyen átalakítható sávos vegyszerezéshez, vagy lombtrágya kijuttatáshoz.


Műszaki adatok

Műszaki adatok - sorközkultivátor műtrágyaszórók

Forgókapás Termékek

Forgókapás termékek

Forgókapás sorközkultivátor

Forgókapás sorközkultivátor

Sorközművelő kultivátor

Sorközművelő kultivátor

Műtrágyaszóró beállítás

Műtrágyaszóró beállítás

.