Project Description


TALAJLAZÍTÓK

ADATOK
REFERENCIÁK
ÁJÁNLATKÉRÉS
  • talajlazító tárcsás elmunkáló
  • talajlazító tárcsás elmunkáló
  • talajlazító V 3 késes
  • talajlazító V 5 késes
  • talajlazító szögvas henger elmunkáló

A középmély talajlazítás nagy energiaigényű művelet, ezért a megfelelő eszköz alkalmazásával nagy megtakarítások érhetők el. A talajlazítás fontos eleme mind a hagyományos, mind a mulcs technológiáknak.

A középmély műveléssel a talaj víz-, levegő- és hőháztartása javítható, így a növények gyorsabban növekedhetnek, mélyebbre jutnak a gyökerek, jobban viselik a szárazságot és a nagy mennyiségű csapadékot.

Talajlazítóinkat kétsoros vagy V elrendezésben gyártjuk 3-, 5- esetleg 7 művelőelemű kivitelben.

A művelőelemek nyírócsapos biztosításúak, az osztásuk 520 mm vagy 620 mm-re állítható, így elérhető a talaj középmély rétegeinek megfelelő lazítása.

A művelési mélység szabályozható az erőgép függesztőrendszerével, határoló kerékkel, vagy a lezáró henger elemmel is. A művelési mélység 300 mm és 600 mm közt állítható.

Mindegyik talajlazítónkhoz rendelhető lezáró elem, melyek a munkagéphez opcionálisan hidraulikus állítású hárompont függesztéssel csatlakoznak. Lehetőség van különböző profilú hengerek és tárcsasor felszerelésére is. Ezek segítségével munkamenet és talajvíz spórolható meg, illetve a talaj alkalmassá tehető a téli csapadék befogadására.

Henger lezáró elemek

Henger lezáróelemet nyári talajlazításkor alkalmazzák a talajnedvesség megőrzésére, a felületi egyenetlenségek simítására.

Tárcsás lezáróelem

Általában késő őszi lazítás elmunkálására használják. Sekélyen átműveli a felszínt, megszünteti a gyomosodást.

Egyéb kapcsolt elemek

A lazító munkagép hátulján szabványos 3-pont függesztő szerkezet található, igény esetén hidraulikus működtetéssel. Tetszőleges munkagéppel összecsatolható, például magágykészítővel, így egy menetben több művelet is végezhető.


Műszaki adatok

Műszaki adatok - talajlazítók

Termékkatalógus

Termékkatalógus

Talajlazító

Talajlazító

.