Facebok - Busa Bt Youtube - Busa Bt Instagram - Busa Bt +36-30/419-4016 busabt@busabt.hu
Forgókapa
30 éve Forgókapa

Ha Forgókapa - akkor Busa!

A saját fejlesztésű művelőelemet szántóföldön, sorközben és ültetvényekben is alkalmazzuk.

A Forgókapa egy alapjaiban új működésű magágykészítő és szántáselmunkáló munkagép, melyet a ’80-as évek végén fejlesztett ki és szabadalmaztatott cégünk alapítója.

Forgókapáink kése prémium minőségű Svéd speciális rugóacélból készül, amely a szabad alakító kovácsolás technikának köszönhetően a kések erősek, szívósak ugyanakkor rendkívül kopásállók lesznek.

Svéd acélból

A kopásálló szerszámok miatt a munkagép üzembiztos és alacsony karbantartás igényű, a forgó művelőelemek nem dugulnak el, így nehéz körülmények közt is biztosított a folyamatos üzemelés.

A művelőelemek intenzív rögaprító hatással, kiváló gyomirtó képességgel rendelkeznek a szerszámok nagy sebességű és gyorsulású mozgásából adódóan. E tulajdonságok miatt a munkagép ideális tavaszi és őszi magágykészítéshez, szántás elmunkáláshoz, tarlóápoláshoz.

Forgókapa különböző talajokon
Forgókapa különböző talajokon
Forgókapa különböző talajokon

A forgókapával akár egy munkamenetben készíthető magágy, így más technológiákhoz képest bizonyos esetben 3-4 munkamenet megtakarítható.

Az újratervezett állítható szögű rotorok segítségével a művelési mélység egyszerűen és gyorsan hozzáállítható a talajnedvesség állapotához, így a munkagép nem képez rögöket a túl nedves rétegekből.

A forgókapa előnyös tulajdonságai miatt hagyományos, mulcs és minimális művelésű technológiákban is felhasználható.

Svéd acélból

A Forgókapa kiváló gyomirtó!

Egyaránt használható kapásnövények, szőlő- és gyümölcsültetvények sorközeiben.

A Forgókapás sorközművelő kultivátor alkalmas a sorok közének művelésére ~2-10cm-es védőtávolsággal, töltögetésre, műtrágya és granulátum koncentrált, együttes talajba juttatására.

Hatalmas előnye a merev szerszámokhoz képest, hogy nem tömődik, nem dobálja a talajt, így nagy sebességgel, felügyelet nélkül lehet vele dolgozni.

Forgókapa sorközművelés
Forgókapa sorközművelés
Forgókapa sorközművelés

Az egész világon egyedülálló szerszámunk, a Forgókapa minden funkcióban és élettartamban többet nyújt a hagyományos szerszámoknál. Nagy- és bio gazdaságoknak szinte kötelező, másoknak csak pedig megéri.

Forgókapa vélemények