Ha most megnézzük az időjárás előrejelzést, akkor nagy valószínűséggel megkönnyebbülve
hátra dőlünk, gondolva, hogy ez a csapadékos idő kitart az őszi vetésig.

De láttunk már sok mindent, pont ezért nem szabad a véletlenre bízni az őszi talajmunkákat, és fel kell készülnünk a száraz őszi időjárásra is.

A szélsőséges időjárásban már nem elég a tudatos talajművelési technológia, hiába a fokozatos mélyítés, ugyanúgy elművelhetetlen területekkel állnak majd szemben a megfontoltak és azok, akik egyből megszántották, vagy mélyen művelték a tarlót. A nagy szárazság ugyanis elművelhetetlen talajokat eredményez. Nem is kell tovább részleteznünk, hogy ennek következményeképpen a magágykészítés is nehézkes. A rossz vetőágyba vetett növény pedig lassan indul növekedésnek, vagy rosszabb esetben ki sem kel.

Ha bekövetkezett a baj, akkor a problémás kemény rögöket megpróbálhatjuk kombinátorral szétvágni, de nagy valószínűséggel elgurulnak. Ha tárcsával megyünk neki, akkor csak görgetni fogjuk magunk előtt. Talán a nehéz henger hozhat némi eredményt és talán párat széthasít nekünk.

De biztosra szeretnénk menni, akkor nem kérdés, hogy mihez kell fordulnunk:
a Busa Forgókapás Magágykészítőhöz.

Forgókapás Magágykészítő

 

Hiszen ez a gép boldogul ott is, ahol a többi gép nem. Hatását a forgókapáknak köszönheti, ahol az éles kések nagy sebességgel belecsapnak a rögökbe, majd lefele kezdenek vágni, így a rögöknek nincs hova elmozdulni, tovább haladva a kés előre mozdulva még hasít egyet rajtuk, így biztosítva a tökéletes rögaprítást. Sőt a gazdák örömére, minél gyorsabban megyünk vele, annál eredményesebben dolgozik.

A sokoldalú gépet őszi szezon után sem kell elraknunk, hiszen új fejlesztésünknek köszönhetően a tavaszi nedves és ragadós talajokon is könnyedén boldogul, az új kapaopcióval és az eldugulásmentes törőhenger felszerelésének köszönhetően.

Próbálja ki és készítsen gyorsan, egy menetben tökéletes magágyat!